A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Citromos pulyka zöldborsóval

2021. május 13. - Szeretem a pulykát

Nemcsak színes és jól néz ki, hanem finom is. Ahogy ez lenni szokott.:)

2021_03_citromos_pulyka_zoldborsoval_kicsi.jpg

Citromos pulyka zöldborsóval

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 evőkanál szárított rozmaring
  • 1 citrom leve
  • olaj
  • 10 dkg vékonyra szelt húsos szalonna

a körethez:

  • 1/2 póréhagyma karikára vágva
  • 20 dkg bébispenót
  • 30-40 dkg zöldborsó
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • olaj

a tálaláshoz: apróra vágott snidling

A körethez a póréhagymát az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot, pár percig kevergetjük, míg a spenót meg nem fonnyad. Belekeverjük a borsót, a citromlét. Sózzuk és kb. öt percig főzzük, melegen tartjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon pirosra, ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a húst fehéredésig sütjük, meglocsoljuk a citromlével, belekeverjük a fűszereket és pirosra sütjük. A borsót tányérra halmozzuk, rászedjük a húst, apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk. Meglocsolhatjuk citromlével is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr10016556724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása