A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Radóci csorba

2021. május 06. - Szeretem a pulykát

Radóci csorba

2021_03_radoci_csorba_kicsi.jpg
Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2–4 gerezd fokhagyma
  • 1,5-2 l víz
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 citrom kifacsart leve
  • frissen őrölt fekete bors
  • kevés olaj
  • a tálaláshoz: petrezselyemzöld

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat apróra kockázzuk, a többi zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymákat az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. Belekeverjük a többi zöldséget, és pár percig dinszteljük, hogy a sárgarépa kiengedje a színét. Felöntjük a vízzel, a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, és a citromlével együtt a leveshez keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon a hús puhulásáig főzzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr616523792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása