Ez egy kicsit szöszmötölős, de nagyon finom, gomba-rajongóknak pedig kötelező:)
Húsgombócos-gombás ragu
Hozzávalók:
- 1 kg darált pulykacomb
- 1 tojás
- 5-8 dkg zsemlemorzsa
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só
- őrölt bors
- 1 kávéskanál csípős szósz
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
a sütéshez: olaj
a gombaszószhoz:
- 50 dkg csiperke szeletelve
- 1 lila hagyma apróra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl alaplé
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- apróra vágott petrezselyem
A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk, diónyi gombócokat készítünk és bő olajban kisütjük, félretesszük.
A gombaraguhoz a vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a gombát és zsírjára pirítjuk. Felöntjük az alaplével, belekeverjük a fűszereket, a lisztet és a tejszínt. Beletesszük bele a húsgombócokat és pár percig együtt rotyogtatjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.