A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Melegszenya

2021. február 27. - Szeretem a pulykát

Telitalálat bármelyik estére, bár mi már ettük reggelire is. Könnyű elkészíteni, igazi maradék faló, hogy kuka helyett inkább együk meg a megmaradt ételt, de mindezekkel együtt még "a gyorsan valami jót" kategória erős versenyzőjeként is emlegethetjük. Annyit néztük a fényképet, hogy éhesek is lettünk:)

2021_01_sult_husos_tojasos_melegszendvics_kicsi.jpg

Sült húsos-tojásos melegszendvics

Hozzávalók személyenként:

  • 2 szelet kenyér
  • kb. 20 dkg maradék sült pulykahús
  • 2 főtt tojás
  • 1-2 evőkanál vaj vagy libazsír
  • őrölt bors
  • a tetejére: reszelt sajt

A húst kisebb darabokra vágjuk, tépkedjük. A tojást villával összetörjük, összekeverjük a hússal, a vajjal. Sózzuk, borsozzuk és ráhalmozzuk a kenyérre. Megszórjuk a sajttal és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad és meg nem pirul. Ketchuppal meglocsolva, friss salátával tálaljuk.

Igen, a nagy kérdés, hogy mi van akkor, ha éppen nincsen maradék sült pulykahúsunk... Nos, akkor lehet készíteni:) Van hozzá egy szuper receptünk: https://szeretemapulykat.blog.hu/2020/11/10/lassan_sult_pulykacomb

És persze lehet helyettesíteni bármilyen készen kapható főtt, füstölt pulykahússal vagy felvágottal, ha éppen csak az van. Mi azzal is szeretjük. Jó étvágyat mindegyik verzióhoz:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9516433996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása