A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Majdnem menza (lehetne), és közben ezzel együtt jó kaja!

2021. február 23. - Szeretem a pulykát

Ismét egy olyan fogást kínálunk, amihez jó esetben minden van otthon. Egy kis megmaradt száraz kolbász is jó (nyilván a pulyka a legjobb), a zöldségből nem kell túl sok és különlegességek sem, esetleg a bulgurért kell elszaladni:) 

Tehát jöjjön egy szinte hagyományosnak számító pulyka egytálétel, a mindennapokra. És azért abban egyetérthetünk, hogy még akiknek unalmas is az összeállítás, még azok sem vitatják, hogy jól néz ki, igaz?:):):)

2021_01_kolbaszos_zoldseges_bulgur_kicsi.jpg

Kolbászos-zöldséges bulgur

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykakolbász karikára vágva
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 nagyobb sárgarépa megpucolva, felkarikázva
  • 20 dkg apró szemű bulgur
  • 4-5 dl víz
  • 1–2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 vöröshagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • olaj

Kevés olajon megpároljuk a megpucolt, apróra vágott hagymát, megpirítjuk a kolbászt. Hozzákeverjük a bulgurt, a sárgarépát és a zöldborsót. Ráöntjük a vizet, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és addig főzzük, amíg a bulgur és a sárgarépa meg nem fő. Forrón tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1216433964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása