A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Még nem döntötted el, mi legyen a karácsonyi menü? Adunk pár tippet!

2020. december 23. - Szeretem a pulykát

untitled_collage_1.jpg

Még nem döntötted el, mi legyen a karácsonyi menü? Adunk pár tippet!
 

Az ünnepi készülődés finisébe értünk, küszöbünkön áll a Karácsony. Biztosan vannak közöttünk olyanok, akiknek  már csak az utolsó simítások vannak hátra, a fenyőfa befaragva díszítésre vár, az ajándékok élükre állítva és becsomagolva sorakoznak, kisült a bejgli, a mézes, és minden tételt kipipáltak a bevásárló listán.

Ne érezd magad rosszul, ha Te nem tartozol közéjük! Az idei év nem volt könnyű, ezért most különösen igaz, hogy ne a kívülről érkező elvárásoknak próbálj megfelelni. Alakítsd úgy az ünnepet, hogy az Neked, és Hozzád legközelebb állóknak jó legyen. Tudjuk, hogy ez nem könnyű, ezért engedd meg, hogy egy picit segíthessünk. Ha még nem határoztad el, mi legyen a karácsonyi menü, fogadd szeretettel ünnepi receptválogatásunkat.

A pulyka mindig jó választás!

Akár előételnek, akár reggelire vagy vacsorára igazi különlegesség lehet a házi pulykamájkrém szilvával. kínálhatod friss kenyérrel, házi bagettel, pirítóssal, de akár friss zöldségekkel, mártogatósként is fogyasztható.

Legtöbbünknek az ünnepi menü elképzelhetetlen leves nélkül. Ha Te és a családod inkább a hagyományos ízeket kedvelitek, és nem szeretitek vagy már unjátok a halászlevelet, jó alternatíva a pulykanyakleves, azonban, ha kicsit újítani szeretnél, azt javasoljuk, próbáld ki a pirított sonkás sütőtökkrémlevesünket. Utóbbit, ha van olyan a családban, aki nem eszik húst, húslevesalaplé helyett zöldségalaplével is elkészítheted, így nem kell kétfélét főznöd, a sonka mellett pedig piríthatsz tökmagot, vagy kenyérkockákat, és azzal tálalhatod a levest a
vegetáriánus rokonnak.

Az ünnepi menü leghangsúlyosabb eleme mindig a főétel, amelyhez szintén remek választás a pulykahús, hiszen kedvező élettani hatásain túl rendkívül finom, változatosan elkészíthető alapanyag, és az ára is kedvező. Ha azok közé tartozol, akik minden évben valami különleges dologgal rukkolnak elő, bátran ajánljuk a kolbásszal, aszalt paradicsommal töltött pulykamellet, vagy a gesztenyével töltött pulykamellet. Ezek amellett, hogy ízletesek, nagyon látványos fogások, és ha véletlenül nem fogynak el teljesen (ami egyébként nem valószínű), vékonyan szeletelve az ünnepi reggelihez is feltálalhatók.

Ha a család jobban szereti a hagyományos menüt, idén kipróbálhatod a töltött káposzta darált pulykacombbal, füstölt pulykahússal, és barna rizzsel készült egészségesebb verzióját. Gondoltunk a salátaimádókra is, számukra a tökéletes megoldás a spenótos pulykasaláta, ami mind köretként, mind főételként megállja a helyét. További ötletekért ajánljuk figyelmedbe a
blogon közzétett, folyamatosan bővülő recepttárunkat!

Reméljük, sikerült megkönnyítenünk a készülődést, boldog és békés karácsonyi ünnepeket kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5016355590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása