Ez a kissé olaszos hangulatú pulykás tésztánk garantáltan különleges választás, akár advent első vasárnapjának megünneplésére is! Készítsétek el együtt és hangoljátok lelketeket az ünnepekre!
Parmezános-gombás pulykamell tésztával
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 50 dkg gomba vegyesen (erdei, csiperke)
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- frissen őrölt bors
- olaj
- továbbá:
- főtt tészta
- apróra vágott petrezselyemzöld
A hagymát az olajon megdinszteljük. Belekeverjük a gombát, zsírjára pirítjuk, majd a húst belekavarva fehéredésig főzzük. Felöntjük a borral, a tejszínnel, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, amíg a hús meg nem pirul. Belekeverjük a főtt tésztát és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.