A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Parmezános-gombás pulykamell tésztával

2020. november 27. - Szeretem a pulykát
Ez a kissé olaszos hangulatú pulykás tésztánk garantáltan különleges választás, akár advent első vasárnapjának megünneplésére is! Készítsétek el együtt és hangoljátok lelketeket az ünnepekre!
2020_11_parmezanos_gombas_pulykamell_tesztaval1.jpg
Parmezános-gombás pulykamell tésztával
Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 50 dkg gomba vegyesen (erdei, csiperke)
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • frissen őrölt bors
  • olaj2020_11_parmezanos_gombas_pulykamell_tesztaval3.jpg
  • továbbá:
  • főtt tészta
  • apróra vágott petrezselyemzöld
A hagymát az olajon megdinszteljük. Belekeverjük a gombát, zsírjára pirítjuk, majd a húst belekavarva fehéredésig főzzük. Felöntjük a borral, a tejszínnel, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, amíg a hús meg nem pirul. Belekeverjük a főtt tésztát és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4516304444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása