A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zöldséges lencsefőzelék füstölt pulykával

2020. október 28. - Szeretem a pulykát

Hmm... Egy igazán egyedi lencsefőzelék ötlet, amit akár szilveszterkor is el lehet majd sütni! A pulyka füstös zamata elképesztő ízélményt nyújt a lencsefőzelékkel kombinálva. 

2020_10_zoldseges_lencsefozelek_fustolt_pulykaval.jpg

Zöldséges lencsefőzelék füstölt pulykával

Hozzávalók:
  • 30-50 dkg füstölt pulykahús kockára vágva
  • 2 vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 1 szál halványító zeller apróra vágva
  • 1 kisebb édeskömény vékonyra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsompüré
  • 20 dkg lencse
  • olaj
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz:
  • édeskömény

A hagymát az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zellert, a köményt és pár percig főzzük. 

Hozzákeverjük a húst, az apróra vágott fokhagymát és a paradicsompürét. Kb. öt percig pirítsuk, majd hozzáadjuk a lencsét, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.
Édesköménnyel díszítve tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr516261284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása