A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Babsalátás füstölt pulyka

2020. október 21. - Szeretem a pulykát

A pulyka füstöléssel való elkészítése igazán egyedi megoldás. Biztosak vagyunk benne, hogy ha eddig nem tudtunk Neked újat mutatni a pulykahús elkészítéséről, akkor ez most megtörténik. ;) 

2020_10_babsalatas_fustolt_pulyka.JPG

Babsalátás füstölt pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt pulykahús
  • 2 dkg vaj
  • továbbá:
  • 20 dkg főtt fehér bab
  • 1 kisebb édeskömény vékony szeletekre vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kisebb lila hagyma vékonyra szeletelve
  • 2 evőkanál olaj
  • az öntethez:
  • evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • frissen őrölt fekete bors
  • a tálaláshoz:
  • friss saláta
  • apróra vágott petrezselyemzöld

A húst szeletekre vágjuk és a vajon pirosra sütjük, félretesszük.
A fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a köményt, és megpároljuk.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük, belevegyítjük a babot, a fokhagymás köményt, a lila hagymát, a petrezselymet. Tányérra szedjük, mellé friss zöld salátát teszünk és a hússal tálaljuk. 

2020_10_babsalatas_fustolt_pulyka2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1716248796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása