A pulyka füstöléssel való elkészítése igazán egyedi megoldás. Biztosak vagyunk benne, hogy ha eddig nem tudtunk Neked újat mutatni a pulykahús elkészítéséről, akkor ez most megtörténik. ;)
Babsalátás füstölt pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt pulykahús
- 2 dkg vaj
- továbbá:
- 20 dkg főtt fehér bab
- 1 kisebb édeskömény vékony szeletekre vágva
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kisebb lila hagyma vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál olaj
- az öntethez:
- evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- frissen őrölt fekete bors
- só
- a tálaláshoz:
- friss saláta
- apróra vágott petrezselyemzöld
A húst szeletekre vágjuk és a vajon pirosra sütjük, félretesszük.
A fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a köményt, és megpároljuk.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, belevegyítjük a babot, a fokhagymás köményt, a lila hagymát, a petrezselymet. Tányérra szedjük, mellé friss zöld salátát teszünk és a hússal tálaljuk.