Nagyon rákanyarodtunk a saláta vonalra, de jó okunk van rá, hiszen mind finom, egészséges és gyorsan elkészíthető. És persze nagyon sok variálási lehetőséget is biztosít, szóval hajrá:)
Fetás paradicsomos hússaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg apróra vágott pulykamell
- a sütéshez: olaj
továbbá:
- 20 dkg száraz tészta kifőzve
- 2-4 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 marék zöldborsó
- só
- bors
- oregánó
- a tálaláshoz: morzsolt feta
A húst az olajon pirosra sütjük, kiszedjük, félretesszük. A paradicsompürét a visszamaradt zsiradékon pár percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az oregánót és a húst. A borsót 5 percig forró, lobogó vízben főzzük, leszűrjük. A szószba keverjük a tésztát, a borsót, tányérra szedjük és megszórjuk a sajttal.