Miután megláttuk, hogy mennyibe kerül a spárga és túl vagyunk az első infarktuson, szépen berakjuk a kosárba és megvesszük. Mert még a drága spárga is megéri ebben a zseniális nem mindennapi fogásba. Egyétek, szeressétek!
Spárgás pulykamell csőben sütve
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell kis kockákra vágva
- 20 dkg zöld spárga
- só
- bors
a sütéshez: olaj
a besamelhez:
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- só
- őrölt fekete bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 1 bio citrom reszelt héja
- 30 dkg reszelt trappista sajt
továbbá:
- 2-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt trappista sajt
a kenéshez: vaj
A húst megmossuk, leszárítjuk, a vajon pirosra sütjük, félretesszük. A spárgát megtisztítjuk, a fás részt letörjük, félretesszük.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Fokozatosan adagolva felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a szerecsendiót és a citromhéjat, félretesszük.
A húst a vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük. Ráfektetjük a spárgát, leöntjük a besamellel és 30 percig 180 fokon sütjük. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a sajttal és további 10 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon, forrón tálaljuk.