A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Spárgás pulykamell csőben sütve

2020. július 06. - Szeretem a pulykát

Miután megláttuk, hogy mennyibe kerül a spárga és túl vagyunk az első infarktuson, szépen berakjuk a kosárba és megvesszük. Mert még a drága spárga is megéri ebben a zseniális nem mindennapi fogásba. Egyétek, szeressétek! 

2020_06_spargas_pulykamell_csoben_sutve_kicsi.jpg

Spárgás pulykamell csőben sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell kis kockákra vágva
  • 20 dkg zöld spárga 
  • bors

a sütéshez: olaj

a besamelhez:

  • 5 dl tej
  • 5 dkg  vaj
  • 5 dkg liszt
  • őrölt fekete bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 30 dkg reszelt trappista sajt

továbbá:

  • 2-4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt trappista sajt

a kenéshez: vaj

A húst megmossuk, leszárítjuk, a vajon pirosra sütjük, félretesszük. A spárgát megtisztítjuk, a fás részt letörjük, félretesszük.

A besamelhez a vajat megolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és világosra pirítjuk. Fokozatosan adagolva felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a szerecsendiót és a citromhéjat, félretesszük.
A húst a vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük. Ráfektetjük a spárgát, leöntjük a besamellel és 30 percig 180 fokon sütjük. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a sajttal és további 10 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon, forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8115979174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása