Rém egyszerű, ezért nem kell túlzott elvárásokkal lenni: azt nyújtja, amit kell. Tehát gyors, finom, laktat. És általában kétszer szedünk belőle.
Kolbászos pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
- 15-20 dkg pulykakolbász apró darabokra vágva
- 1 vöröshagyma
- 2-3 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz: főtt tészta
A hagymát apró darabokra vágjuk. A kolbászt zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, megpároljuk, majd belekeverjük a húst és fehéredésig főzzük. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Belekeverjük a tejfölt és pár percig rotyogtatjuk, majd tésztával vagy tetszőleges körettel, salátával tálaljuk.