Ha maradt még egy kis gomba az előző pulykás főzésből, akkor itt a remek alkalom, hogy jól hasznosuljon, nem másban mint a szuper gombás-borsós pulykamellben:)
Gombás-borsós pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 20 dkg zöldborsó
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- a tálaláshoz: újhagyma vagy snidling apróra vágva
- főtt rizs
Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a húst fehéredésig sütjük, kiszedjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük a gombát. Belekeverjük a fokhagymát, visszatesszük a húst. Kis tálkában kikeverjük a szójaszószt, a citromlét, a lisztet és a húsra öntjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús és a gomba meg nem fő. Az utolsó 5 percben hozzákeverjük a borsót, majd ezzel is pár percig főzzük és forrón rizzsel, apróra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.