Mármint a gyömbér és a pulyka:) A gyömbér nagy kedvenc, ajánljunk minden kétkedőnek, megéri kipróbálni, ill. felvenni az állandó összetevők közé, hiszen nem szokványos ízvilágot kölcsönöz az ételeinknek, ráadásul nagyon egészséges is. Próba pulykával?:)
Gyömbéres pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg felcsíkozott, kockázott pulykamell
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2-3 cm gyömbér frissen reszelve
- 2-4 evőkanál szójaszósz
- só
- őrölt bors
- olaj
- a tálaláshoz: szezámmag és főtt rizs
A hagymát az olajon megpirítjk, belekeverjük a fokhagymát és a húst. Fehéredésig sütjük, meglocsoljuk a szójaszósszal, belekeverjük a gyömbért, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Főtt rizzsel, szezámmaggal megszórva tálaljuk.