Itt az ideje zöldbe borulni, és nem csak az időjárásra gondolunk... szóval ki vagyunk éhezve a zöldségekre, ezért most ilyen szuper színes és egészséges receptek jönnek sorban. Ez az első:)
Spenótos pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 1 vöröhagyma apróra vágva
- 2 dl tejszín
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 nagy marék friss bébi spenót
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- őrölt bors
- frissen reszelt szerecsendió
- olaj
A hagymát az olajon üvegesre sütjük. Hozzákeverjük a húst és fehéredésig sütjük. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Belekeverjük a sajtot, pár percig kevergetjük, majd hozzátesszük a megmosott spenótot, párat még rottyantunk rajta, majd forrón tálaljuk.