Ha még mindig maradt pulykamell és paradicsom is az előző főzésekből, akkor itt van még egy szuper recept, amibe mindkét hozzávalló kell:)
Gombás-paradicsomos pulyka
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 1-2 evőkanál liszt
- 3 dl sűrű paradicsomlé
- 20 dkg gomba felszeletelve
- kevés aszalt paradicsom
- 2-4 evőkanál sült, pirított hagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 teáskanál szárított majoránna
- olaj
A megmosott húst leszárítjuk, megszórjuk a liszttel és az olajon pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, felöntjük a paradicsomlével, megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a gombát és a hagymát. 180 fokon kb. 45 percig sütjük, majd tetszőleges körettel tálaljuk.