A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gombás-paradicsomos pulyka

2020. február 19. - Szeretem a pulykát

Ha még mindig maradt pulykamell és paradicsom is az előző főzésekből, akkor itt van még egy szuper recept, amibe mindkét hozzávalló kell:)

2020_02_gombas_paradicsomos_pulyka_kicsi.jpg

Gombás-paradicsomos pulyka

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 3 dl sűrű paradicsomlé
  • 20 dkg gomba felszeletelve
  • kevés aszalt paradicsom
  • 2-4 evőkanál sült, pirított hagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított majoránna
  • olaj 

A megmosott húst leszárítjuk, megszórjuk a liszttel és az olajon pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, felöntjük a paradicsomlével, megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a gombát és a hagymát. 180 fokon kb. 45 percig sütjük, majd tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr915469324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása