A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Sült hús pörkölt

2020. január 27. - Szeretem a pulykát

Hát igen, durván néz ki, és iszonyú finom is. Nem szokványos módon készítettük, de mindig jó néha máshogy csinálni ugyanazon ételeket. 

2020_01_sult_hus_porkolt2_kicsi.jpg

Sült hús pörkölt

Hozzávalók:

  • 50-80 dkg pulykacomb
  • 50 dkg vöröshagyma apróra vágva
  • 2-4 evőkanál zsír
  • őrölt bors
  • 2-3 füstölt pirospaprika

A húst megmossuk, leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük a zsírral és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.

A hagymát a zsíron megpároljuk. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, pár percig kevergetjük, majd rátesszük a felkockázott húst. Felöntjük kevés vízzel, felforraljuk, majd takarékra vesszük és fedő alatt puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és fedő nélkül addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2315408540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása