Rég volt leves. Ezért lett leves:)
Vargányás raguleves
Hozzávalók:
50 dkg pulykacomb kockákra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
1 evőkanál őrölt pirospaprika
2-4 krumpli felkockázva
4 sárgarépa
2 fehérrépa
só
őrölt bors
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
1 marék szárított vargánya
A hagymát a zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával, pár percig kevergetjük. Beletesszük a zöldségeket, felöntjük annyi vizzel, hogy bőven ellepje, majd addig főzzük, míg a hús és a zöldségek meg nem puhulnak. Hozzáadjuk a szárított vargányát és még pár percig főzzük, majd a zöldségeket, kiszedjük, felkarikázzuk, kockázzuk és a levesbe visszatéve tálaljuk.