Nem, nagyon nem rakott krumpli vonal, de amikor kész van, akkor azért összetéveszthető - de csak ránézésre. Mert egyébként teljesen más ízvilág nyilván, de pont ezért jó, és pont ezért ajánljuk.
Sajtszószos rakott pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 4 krumpli
- 1-2 evőkanál pulyka fűszersó
- 2 tömlös krémsajt
- 2 dl tejszín
- a tál kenéséhez: vaj
A krumplit megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és megfőzzük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk és a krumplik egyharmadát beletesszük. Ráfektetjük a megmosott, leszárított húst, megszórjuk a fűszerrel és rákenjük az egyik tömlős sajtot. Majd megint egy sor krumplit, húst, fűszert, sajtot rétegezünk rá, a tetejére pedig rárétegezzük a maradék krumplit. Meglocsoljuk a tejszínnel és 180 fokon 1 órát sütjük, majd tálaljuk.
u.i. még azért lehet meg lehet bolondítani kolbásszal:)