A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Nem ér rakott krumplinak csúfolni

2020. január 22. - Szeretem a pulykát

Nem, nagyon nem rakott krumpli vonal, de amikor kész van, akkor azért összetéveszthető - de csak ránézésre. Mert egyébként teljesen más ízvilág nyilván, de pont ezért jó, és pont ezért ajánljuk.

2020_01_sajtszoszos_rakott_pulykamell_nef_kicsi.jpg

Sajtszószos rakott pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 4 krumpli
  • 1-2 evőkanál pulyka fűszersó
  • 2 tömlös krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • a tál kenéséhez: vaj

A krumplit megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és megfőzzük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk és a krumplik egyharmadát beletesszük. Ráfektetjük a megmosott, leszárított húst, megszórjuk a fűszerrel és rákenjük az egyik tömlős sajtot. Majd megint egy sor krumplit, húst, fűszert, sajtot rétegezünk rá, a tetejére pedig rárétegezzük a maradék krumplit. Meglocsoljuk a tejszínnel és 180 fokon 1 órát sütjük, majd tálaljuk.

u.i. még azért lehet meg lehet bolondítani kolbásszal:)

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr315408520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása