A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gombás-pulykaragu tésztaburokban

2020. január 20. - Szeretem a pulykát

Nagyon finom, nagyon könnyű, és egy kicsit más, mint a megszokott fogások. És még jól is néz ki:)

2020_januar_gombas_pulykaragu_tesztaburokban_nef_kicsi.jpg

Gombás-pulykaragu tésztaburokban

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg csiperke szeletelve
  • aprított petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • 2 dl tejszín

továbbá:

  • vajastészta
  • olvasztott vaj
  • petrezselyemzöld

A húst a vajon megsütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpároljuk a hagymát, rátesszük és zsírjára pirítjuk a gombát. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a fűszereket és hozzákeverjük a tejszínt. Pár percig rotyogtatjuk, majd tűzálló tálba szedjük. A vajastésztából tetszőleges formákat szaggatunk és az étel tetejére tesszük. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a petrezselyemmel és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8915408504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása