Nagyon finom, nagyon könnyű, és egy kicsit más, mint a megszokott fogások. És még jól is néz ki:)
Gombás-pulykaragu tésztaburokban
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 1 vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 50 dkg csiperke szeletelve
- aprított petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- 2 dl tejszín
továbbá:
- vajastészta
- olvasztott vaj
- petrezselyemzöld
A húst a vajon megsütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékon megpároljuk a hagymát, rátesszük és zsírjára pirítjuk a gombát. Visszatesszük a húst, hozzáadjuk a fűszereket és hozzákeverjük a tejszínt. Pár percig rotyogtatjuk, majd tűzálló tálba szedjük. A vajastésztából tetszőleges formákat szaggatunk és az étel tetejére tesszük. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a petrezselyemmel és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Forrón tálaljuk.