Mondtuk, hogy gombás receptek lesznek, jöjjön a következő, de nem is akármilyen:)
Konyakban sült gombával töltött pulykafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykacomb
- só
- őrölt bors
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 mogyoróhagyma apróra vágva
- vaj
a töltelékhez:
- vaj
- 50 dkg csiperke szeletekre vágva
- 4-6 evőkanál konyak
- só
- továbbá: zsemlemorzsa és olaj
- a tálaláshoz: friss saláta
A gombát kevés vajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a konyakot és addig főzzük, amíg a konyak el nem fő.
A hús hozzávalóit összekeverjük, tetszőleges formában tűzálló edénybe formázzuk, a közepébe rétegezve a gombát. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk kevés olajjal és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Tetszőleges körettel vagy salátával tálaljuk.