Következő gombás receptünk (mégis teljesen más:))
Gombás-paradicsomos pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
- 1 kisebb lila hagyma
- 25 dkg apró gomba
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 dl fehér bor
- 1 dl sűrű paradicsomlé
- 1-2 evőkanál paradicsompüré
- só
- őrölt bors
- 2 babérlevél
- szárított kakukkfű
- vaj
A húst a vajon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, leszárított gombát és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, pár percig kavargatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a borral. Hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és visszatesszük bele a húst. Addig főzzük, amíg sűrű szaftos nem lesz. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.