A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Gombás paradicsomos pulykaragu

2019. december 10. - Szeretem a pulykát

Következő gombás receptünk (mégis teljesen más:))

2019_11_gombas_paradicsomos_pulykaragu_kicsi.jpg

 

Gombás-paradicsomos pulykaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell vékony csíkokra vágva
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 25 dkg apró gomba
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl sűrű paradicsomlé
  • 1-2 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt bors
  • 2 babérlevél
  • szárított kakukkfű
  • vaj

A húst a vajon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A hagymát apróra vágjuk, a zsiradékon megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, leszárított gombát és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, pár percig kavargatjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a borral. Hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát és visszatesszük bele a húst. Addig főzzük, amíg sűrű szaftos nem lesz. Forrón, tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2815340880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása