A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Uuuuuuuuu, minden tányérra ilyet kérünk!

2019. november 14. - Szeretem a pulykát

 

2019_11_fokhagymas_vajjal_toltott_pulymafasirt_kicsi.jpg

Fokhagymás vajjal töltött pulykafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell finomra darálva
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál zsíros tejszín
  • őrölt bors

a töltelékhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • a panírhoz: liszt és tojás, no meg zsemlemorzsa
  • a sütéshez: olaj

 

A töltelékhez a vajat elkeverjük a fokhagymával, a petrezselyemmel és a sóval.

A hús hozzávalóit összekeverjük, baracknyi mennyiségből fasírt formát készítünk, a közepébe 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, újra formázzuk, hogy a hús a tölteléket mindenhol befedje, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3315301122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása