Fokhagymás vajjal töltött pulykafasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell finomra darálva
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál zsíros tejszín
- só
- őrölt bors
a töltelékhez:
- 10 dkg puha vaj
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- só
- a panírhoz: liszt és tojás, no meg zsemlemorzsa
- a sütéshez: olaj
A töltelékhez a vajat elkeverjük a fokhagymával, a petrezselyemmel és a sóval.
A hús hozzávalóit összekeverjük, baracknyi mennyiségből fasírt formát készítünk, a közepébe 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, újra formázzuk, hogy a hús a tölteléket mindenhol befedje, bepanírozzuk és forró olajban kisütjük. Magában vagy tetszőleges körettel tálaljuk.