A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Pesztós pulykasült

2019. október 04. - Szeretem a pulykát

Nagyon finom, és gyorsan össze lehet dobni. Már is éhesek lettünk:)

2019_09_pesztos_pulykasult_kicsi.jpg

Pesztós pulykasült

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál liszt
  • a sütéshez: 5 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál olaj

továbbá:

  • 3-5 evőkanál bazsalikompesztó
  • 10-15 dkg mozzarella
  • pár szem koktélparadicsom
  • a tálaláshoz: pesztóval elkevert főtt durum tészta

A húst megmossuk, leszárítjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés liszttel megszórjuk. A vajat és a olajat felforrósítjuk  és a hús minden oldalát pirosra sütjük. Tűzálló tálba tesszük, pesztót kanalazunk rá, mozzarellával befedjük, pár szem koktélparadicsomot teszünk mellé és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Pesztóval elkevert főtt durum tésztával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5915173940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.