A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Ezt is nagyon szeretjük:)

2019. szeptember 02. - Szeretem a pulykát

Igen, nem tagadjuk, amiben jó összetevők vannak és gyorsan össze lehet sütni, az csak jó lehet. 

2019_08_gombas_sajttal_toltott_pulykasonka2_kicsi.jpg

Gombás sajttal töltött pulykasonka

Hozzávalók:

  • 25 dkg pulykasonka
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 tojás
  • frissen őrölt bors
  • a tál kenéséhez: vaj
  • a tálaláshoz: friss petrezselyem

A felszeletelt gombát a vajon zsírjára sütjük, kiszedjük, félretesszük. A zsiradékra szórjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel és a borral és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk a gombát. Tűzálló tálat kivajazunk és a sonkával kibéleljük. Beleszedjük a gombás szószt, megszórjuk a sajttal és 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Forrón, petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8915019128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.