A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

India után irány Kína:)

2019. augusztus 26. - Szeretem a pulykát

Tovább kalandozunk Keleten, hoztunk egy szuper finom kínai receptet:

2019_08_kesudios_kinai_pulykamell_kicsi.jpg

Kesudiós kínai pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykatokány
  • 2 kisebb sárgarépa gyufaszálra vágva
  • 1 kisebb zöld kaliforniai paprika gyufaszálra vágva
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika gyufaszálra vágva
  • 1 szeletelt ananász konzerv
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 cm-es friss gyömbér finomra reszelve
  • frissen őrölt fekete bors
  • olaj
  • 10 dkg kesudió
  • a tálaláshoz: főtt rizs

Az olajon a húst megpirítjuk. Hozzákeverjük a sárgarépát, a felaprított ananászt. Belekeverjük a szójaszószt az ecetet és a fűszereket. A keményítőt elkavarjuk az ananász konzerv levével, a húsra öntjük és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Főtt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr9315016060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.