A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Indiai ízek

2019. augusztus 23. - Szeretem a pulykát

A korma egy klasszikus indiai fogás, amelyet mi természetesen mi pulykával készítünk - mi mindent:)

Finom fűszeres étel, amely feldobhatja a konyhai repertoárt, érdemes kipróbálni. Távolról amolyan semmilyennek néz ki, de csak kóstoljátok meg:)

2019_08_pulyka_korma_kicsi.jpg

Pulyka korma

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykatokány
  • 5 dkg blansírozott mandula darálva
  • 2 cm friss gyömbér finomra reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • 1 zöld csili apróra vágva
  • 1 vöröshagyma felszeletelve
  • 1 evőkanál kurkuma
  • 2 zöld kardamom magjai porítva
  • 4 szegfűszeg porítva
  • 1 evőkanál koriandermag porítva
  • 1 kisebb fahéjrúd
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl joghurt
  • ½ citrom leve
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • a tálaláshoz: főtt basmati rizs

A húst az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és tovább pirítjuk. Belekeverjük a fűszereket, további pár percig pároljuk. A keményítőt összekeverjük a joghurttal és a húsra öntjük. A mandulát elkeverjük 1 dl vizzel és ezt is az ételhez keverjük. Kb. 30 percig lassú tűzön főzzük, belekeverjük a citromlét, sózzuk, borsozzuk és főtt basmati rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6615016044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.