A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Sült tojás

2019. július 25. - Szeretem a pulykát

Ez bizony igazi fehérje-bomba, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne finom. Sőt. Érdemes kipróbálni, közben pedig kísérletezni izgalmas fűszerekkel, amik feldobhatják a hagyományos ízeket. Hajrá:) 

2019_07_sonkaval_toltott_sult_tojas2_kicsi.jpg

Sonkával töltött sült tojás

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 főtt tojás
  • 10 dkg pulykasonka
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • a tetejére: reszelt sajt
  • a tálaláshoz: apróra vágott petrezselyemzöld

 

A tojásokat megpucoljuk, kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük, összekeverjük az apróra vágott sonkával, tejföllel, sajttal, mustárral, vajjal és a sóval. A tojásokat tűzálló tálba tesszük, 1-1 evőkanálnyi krémet teszünk rájuk, a maradék krémet köré halmozzuk, megszórjuk sajttal és 180 fokon addig sütjük, amíg meg nem pirul. Melegen, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2714967718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.