Ehhez a fogáshoz nincs is mit hozzáfűzni, egyszerűen finom és kész:) Bármelyik nap meg lehet enni:)
Pulykakolbászos túrós palacsinta
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 10 dkg túró
- 9 dkg liszt
- só
- 4 evőkanál tej
- 3 tojás
A sütéshez: vaj + apróra vágott petrezselyemzöld
A töltelékhez:
- 2 vöröshagyma
- 20 dkg vékonyra, apróra darabolt pulykakolbász
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl alaplé
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- vaj
A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, 30 percre félretesszük, majd a forró vajon 4 egyforma palacsintát sütünk belőle. A palacsintákat közepes lángon sütjük, csak akkor fordítjuk meg, amikor teljesen elvált az edénytől. Letakarva félretesszük.
A vajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát. Hozzákeverjük a kolbászt, pár percig együtt sütjük, majd megszórjuk a liszttel, felöntjük az alaplével, belekeverjük a paprikát és felforraljuk. Kb. 10 percig forralva főzzük, hogy sűrű szaftos legyen. Sózzuk, majd a palacsintákat megtöltjük és feltekerjük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.