A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykakolbászos túrós palacsinta

2019. július 23. - Szeretem a pulykát

Ehhez a fogáshoz nincs is mit hozzáfűzni, egyszerűen finom és kész:) Bármelyik nap meg lehet enni:)

2019_07_pulykakolbaszos_turos_palacsinta_kicsi.jpg

Pulykakolbászos túrós palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 10 dkg túró
  • 9 dkg liszt
  • 4 evőkanál tej
  • 3 tojás

A sütéshez: vaj + apróra vágott petrezselyemzöld

A töltelékhez:

  • 2 vöröshagyma
  • 20 dkg vékonyra, apróra darabolt pulykakolbász
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl alaplé
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • vaj

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, 30 percre félretesszük, majd a forró vajon 4 egyforma palacsintát sütünk belőle. A palacsintákat közepes lángon sütjük, csak akkor fordítjuk meg, amikor teljesen elvált az edénytől. Letakarva félretesszük.

A vajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát. Hozzákeverjük a kolbászt, pár percig együtt sütjük, majd megszórjuk a liszttel, felöntjük az alaplével, belekeverjük a paprikát és felforraljuk. Kb. 10 percig forralva főzzük, hogy sűrű szaftos legyen. Sózzuk, majd a palacsintákat megtöltjük és feltekerjük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr614967700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása