A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Van ennél egészségesebb?

2019. július 15. - Szeretem a pulykát

A kérdésre a választ nem tudjuk, de a zöldséges pulyka tuti befutó, ha könnyű nyári húsos ételt szeretnél enni. Hát nem csodás?:)

2019_06_gombas_repas_pulykaragu4_kicsi.jpg

Gombás-répás pulykaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró kockára vágva
  • 1 nagyobb sárgarépa tisztítva, karikára vágva
  • 25 dkg gomba
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz: főtt rizs

Az apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésig főzzük, majd beleszórjuk a répát és pár percig tovább pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, pár percig főzzük, megszórjuk a lisztel, újabb pár perc pirítás után felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek is megfőnek. Főtt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7714927448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.