A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Meglepetés Görögországból

2019. június 21. - Szeretem a pulykát

Ismét egy olyan ételt készítettünk, ami először szerepel a menün: de mostantól bérelt helye lesz:) Egyszerűen zseniális, főleg most nyáron. 

Levesnek és főételnek is megállja a helyét, kellemes hűsítő fogás, jó étvágyat! 

2019_junius_avgolemono_kicsi.jpg

Avgolemono

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt pulykamell apró kockára vágva
  • 1 l alaplé
  • 3 dl főtt rizs
  • 3 tojás
  • 1 nagy citrom leve
  • a tálaláshoz: petrezselyem és citromszeletek

Az alaplét felforrósítjuk. Elhabarjuk a tojást a citromlével, majd folyamatos keverés mellett, apránként levest adunk hozzá. Egyszerre csak keveset, nehogy a tojás kicsapódjon. Ha már kellően felmelegedett a citromos keverék, a többi leveshez csorgatjuk. Ezután állandó keverés mellett, közepes lángon addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, közben beletesszük a húst és a rizst. Ha szükséges, sózzuk. Petrezselyemmel és citrommal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5614897490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.