A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Bolgár rizseshús

2019. június 18. - Szeretem a pulykát

Egy gyors egytálétel a hétköznapokra. Aki nincs szabadságon, az értékelni fogja:) 

2019_06_bolgar_rizseshus_kicsi.jpg

Bolgár rizseshús

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb 2x2 cm-es kockára vágva
  • 2 dkg zsír
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2-4 evőkanál paradicsompüré
  • 1 l alaplé
  • 1 zöld paprika csíkokra vágva
  • 1 piros paprika csíkokra vágva
  • 2 vöröshagyma nyolc darabra vágva
  • pár szem koktélparadicsom
  • 25 dkg rizs

A húst a zsírban pirosra sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és alaplét hozzáadjuk, felforraljuk és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Belekeverjük a paprikákat, a hagymát, a megmosott lecsöpögtetett rizst és fedő alatt addig főzzük, míg a rizs meg nem puhul. Beletesszük a megmosott paradicsomokat, fedő alatt pár percig pihentetjük, majd tálaljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6014891618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.