A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Húsgolyók barnamártással

2019. június 13. - Szeretem a pulykát

Megéri szenvedni vele a konyhában, mert tuti siker lesz:) 

Ilyet még nem készítettünk, nekünk is új, de mi nem csalódtunk, reméljük Ti sem fogtok:)

2019_05_husgolyok_barnamartassal_kicsi.jpg

Húsgolyók barnamártással

A húsgolyókhoz:

  • 50 dkg finomra darált pulykacomb
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma nagyon apró kockákra vágva
  • 1 tojás,
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín
  • 2 kávéskanál só
  • csipet őrölt fehér bors
  • kis csipet őrölt szegfűbors

A tejszínes barnamártáshoz:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • csipet őrölt fehérbors
  • 1/2 kiskanál pirospaprika
  • húsleves vagy víz

Egy evőkanálnyi vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Kicsit felverjük a tojást, összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, és kb. 10 percig állni hagyjuk. Alaposan összegyúrjuk a darált húst a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Diónyi gombócokat készítünk a masszából.
Megmelegítjük a maradék vajat, és folyamatosan rázogatott serpenyőben minden oldalukon barnára sütjük benne a golyókat. A tejszínes barna mártáshoz 2 evőkanál lisztet és fél kiskanál pirospaprikát keverünk a húsgolyók sütéséhez használt, még meleg vajba, azután tejföl sűrűségűre hígítjuk húslevessel (vagy vízzel).
Szójaszósszal és kevés fehér borssal ízesítjük, belekeverjük a tejszínt és az egészet felforraljuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4714891592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.