Mikor grillezzünk, ha nem nyáron. Ehhez viszont jó receptek sem ártanak, nem elég megvenni a nyers vagy félkész grill húsokat a boltban. A recept részében most segítünk, íme! Most mondjátok azt, hogy nem néz ki jól:)
Pulykakebab
Hozzávalók 8 nyárshoz:
- 50 dkg darált pulykacombfilé
- 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál só
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 csipet őrölt köménymag
- a sütéshez: kevés olaj
- továbbá: 8 saslikpálca
A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával és a hagymával. Nyolc felé osztjuk, vizes kézzel mindegyikből hengert sodrunk, beleszúrjuk az előzetesen vízbe áztatott saslikpálcát. Így járunk el az összes masszával, majd az olajjal kikent, felforrósított grillserpenyőben minden oldalukat megsütjük és tálaljuk.