A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Megint egy gombóc!

2019. június 08. - Szeretem a pulykát

Bizony, az előző recept után megint egy gombóccal támadunk:) 

Nem egyszerű összerakni, de megéri vele szöszmötölni a konyhában, mert nagyon finom. A körettel pedig tényleg lehet variálni az étel találását, mert szinte minden passzol hozzá. Jó étvágyat!:)

2019_05_gombas_husgomboc-001_kicsi.jpg

Gombás húsgombóc

Hozzávalók:

a húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj

továbbá:

  • 50 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1 (piros) paprika
  • 1 kis dobozos sűrített paradicsoma
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejföl

a tálaláshoz: (piros) paprika és snidling vagy újhagyma zöldje

A húsgombóchoz az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük. A fűszerekkel együtt a húshoz keverjük. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk és felforrósított olajon minden oldalát pirosra sütjük. Mellétesszük az apróra vágott hagymát, pár percig sütjük, majd a megtisztított gombát is hozzákeverjük. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felkarikázott paprikát és a paradicsompürét. Addig főzzük, amíg a gomba levet nem ereszt, kb. 3 dl vizet öntünk hozzá és kb 15 percig főzzük. Beleöntjük a tejfölt és addig főzzük, amíg sűrű szaftja nem lesz. Forrón, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1514880270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.