A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Az egyik legeredetibb pulykás leves

2019. május 25. - Szeretem a pulykát

Igen-igen, hölgyem és uraim, következik a talán legnépszerűbb pulykás leves, a tárkonyos pulykaraguleves. Kevés olyan emberrel találkoztunk, aki nem szereti:)

2019_05_tarkonyos_gombas_pulykaraguleves3_kicsi.jpg

Tárkonyos-gombás pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell apró darabokra vágva
  • 2 dkg vaj
  • 50 dkg gomba (erdei és csiperke vegyesen)
  • 1 vöröshagyma
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dl tejszín
  • 4-6 evőkanál tárkonyecet
  • 2-3 evőkanál szárított tárkony
  • őrölt bors

A felaprított vöröshagymát a vajon megpároljuk. Rádobjuk a megmosott, felaprított gombát és zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A megtisztított, felkarikázott sárgarépát és fehérrépát a hagymához adjuk, pár percig pirítjuk. Belekeverjük a húst és addig főzzük, amíg kifehéredik. Felöntjük 2 liter vízzel, majd lefedve addig főzzük, míg a hús és a zöldségek meg nem főnek. Belekeverjük a tejszínt, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáöntjük az ecetet, alaposan elkeverjük. Beletesszük a gombát és a zöldborsót és még kb. 5 percig főzzük, majd tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr5614825748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.