A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Hmmmm, de finom

2019. május 20. - Szeretem a pulykát

Rákanyarodtunk a spárgás ételekre, levest ebből még nem főztünk. Bár már egész jó idő van, egy jó leves mindig jöhet:)

2019_05_spargakremleves_pulykakolbasszal_kicsi.jpg

Spárgakrémleves pulykakolbásszal

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 2-4 újhagyma
  • 1/2 liter víz
  • 1 zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 10-20 dkg pulykakolbász vékony szeletekre vágva

Az újhagymát megtisztítjuk, vékonyan felszeljük. A spárgát alaposan átmossuk, és két végénél meghajlítva eltörjük. (Ahol magától törik, onnan felfelé biztosan nem fás a szára.) Felszeljük ezt is, pár spárgacsúcsot félreteszünk. Vajat melegítünk, a hagymát üvegesre sütjük rajta, majd hozzáadjuk a spárgát. 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel és beletesszük a leveskockát. 10 percig főzzük a levest. Hozzákeverjük a tejszínt, az egészet turmixoljuk, a lábosba visszaöntve újraforraljuk.

A pulykakolbászt száraz serpenyőben ropogósra sütjük és a levest ezzel és egy-egy spárgacsúccsal díszítve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr6014825684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása