A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Krumplicgombóc leves

2019. május 16. - Szeretem a pulykát

A szuper "nyári" időben jól fog esni egy meleg leves. 2 az 1-ben, azaz levesből gombóc a levesbe:) Jöhetnek az egyéb kreatív ötletek:)

2019_05_krumpligomboc_leves_kicsi.jpg

Krumpligombóc leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykafelsőcomb
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál füstölt, őrölt pirospaprika
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 3 nagyobb fehérrépa
  • 4 nagyobb krumpli
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • őrölt bors

A gombóchoz:

  • 1 tojás
  • teljes kiőrlésű liszt
  • a tálaláshoz:
  • 1 csokor petrezselyemzöld


A megmosott húst apró kockára vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk.. A krumplit apróbb kockákra daraboljuk, a répákat felkarikázzuk. A hagymát felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, megszórjuk sóval és a pirospaprikával. Hozzáadjuk a húst, és folyamatosan keverve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Rátesszük a zöldségeket és kb. 2 l vizet öntünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon addig főzzük tovább, amíg a hús és a zöldségek is meg nem puhulnak. Két krumplinak megfelelő mennyiségű krumplikockát kiszedünk a levesből, langyosra hűtjük, összetörjük. Hozzákeverjük a felvert tojással, sóval és annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, visszatesszük a levesbe és addig főzzük, amíg a gombócok fel nem jönnek a leves tetejére. További öt percig főzzük, majd tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7414825604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.