A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Az úgy volt, hogy a gomba, a parmezán és a pulyka....

2019. április 13. - Szeretem a pulykát

...találkozott a konyhaasztalon. Elég jó kombinációt sikerült találni egy finom ebédhez, süssétek és egyétek!! 

Gombás-parmezános rántottpulyka

2019_04_gombas-parmezanos_rantottpulyka_kicsi.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell szeletelve
  • 1 teáskanál vargányapor
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez: olaj

A gombaraguhoz:

  • 50 dkg gomba (csiperke és erdei gomba vegyesen)
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • vaj
  • frissen őrölt bors
  • parmezán

A húst megsózzuk, a zsemlemorzsába belekeverjük a gombaport és a húst bepanírozzuk, majd kisütjük. Félretesszük.

A gombaraguhoz a vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a gombákat és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, pár percig főzzük. A rántott szeleteket tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombaragut, megszórjuk a parmezánnal és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2114749607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.