Megint egy mindenki által jól ismert és szeretett receptet mutatunk - ez nem más, mint a borsos tokány!
Gyorsan megvan és nem is kell hozzá sok minden. Kérdés van?:)
Borsos tokány
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb
- 2 közepes vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 2 evőkanál zsír
- a tálaláshoz: főtt tészta
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát, a hagymát felkockázzuk. A szalonnát a zsíron kisütjük, megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük
Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára főzzük, majd levesszük a fedőt róla és zsírjára pirítjuk, hogy csak kevés szaft maradjon rajta. Főtt tésztával tálaljuk.