A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Klasszikus fogás

2019. március 13. - Szeretem a pulykát

Megint egy mindenki által jól ismert és szeretett receptet mutatunk - ez nem más, mint a borsos tokány!

Gyorsan megvan és nem is kell hozzá sok minden. Kérdés van?:)

2019_02_borsos_tokany_kicsi.jpg

Borsos tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 2 evőkanál zsír
  • a tálaláshoz: főtt tészta

A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát, a hagymát felkockázzuk. A szalonnát a zsíron kisütjük, megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük

Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt. Felöntjük kevés vízzel és fedő alatt puhára főzzük, majd levesszük a fedőt róla és zsírjára pirítjuk, hogy csak kevés szaft maradjon rajta. Főtt tésztával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3714682862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása