Hu, hol kezdjük? Nem is tudom, annyi minden jó jut eszünkbe erről a fogásról. Érdemes kipróbálni ezt az igazi különlegességet. Irány a konyha:)
Kókuszos-limeos pulykamell
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- só
- frissen őrölt fekete bors
a panírozáshoz:
- 3–4 evőkanál kókuszliszt
- 2 dl kókusztejszín
- 1/2 lime kifacsart leve
- 1 tojás
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: kókuszpehely és lime
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kókusztejszínhez keverjük a lime levét, a tojást, a kókuszreszeléket, a fahéjat és a kókuszlisztet. A húst beleforgatjuk a masszába és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, majd 200 fokon kb. 35 percig sütjük. Kókuszpehellyel megszórva lime lével meglocsolva tálaljuk.