A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Kókuszos-limeos pulykamell

2019. március 06. - Szeretem a pulykát

Hu, hol kezdjük? Nem is tudom, annyi minden jó jut eszünkbe erről a fogásról. Érdemes kipróbálni ezt az igazi különlegességet. Irány a konyha:)

2019_02_kokuszos_limeos_pulykamell_kicsi.jpg

Kókuszos-limeos pulykamell

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamell
  • frissen őrölt fekete bors

a panírozáshoz:

  • 3–4 evőkanál kókuszliszt
  • 2 dl kókusztejszín
  • 1/2 lime kifacsart leve
  • 1 tojás
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

a sütéshez: olaj

a tálaláshoz: kókuszpehely és lime

A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A kókusztejszínhez keverjük a lime levét, a tojást, a kókuszreszeléket, a fahéjat és a kókuszlisztet. A húst beleforgatjuk a masszába és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meglocsoljuk kevés olajjal, majd 200 fokon kb. 35 percig sütjük. Kókuszpehellyel megszórva lime lével meglocsolva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr4714621454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása