A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zöldséges brassói

2019. február 20. - Szeretem a pulykát

Ismét egy régi classicus maximus pulykamódra, vélhetően nincs olyan család, ahol ne ismernék és/vagy szeretnék a brassóit. Jöjjön a mi változatunk:)

2019_02_zoldseges_brassoi_kicsi.jpg

Zöldséges brassói

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg krumpli
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • zsír

A húst megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit, a cukkinit és a padlizsánt ugyanakkora méretű darabokra aprítjuk, mint a húst, a paprikákat csíkokra vágjuk.

A krumplit 8-10 percig előfőzzük. Megsózzuk, megfűszerezzük és kanálnyi zsiradékkal összeforgatjuk. Tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük és 200 fokon 15-20 perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
A húst kevés forró zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket. Kevés vízzel felöntjük és kb. 30 percig fedő alatt főzzük. Levesszük róla a fedőt, belekeverjük az aprított fokhagymát és zsírjára sütjük. Belekeverjük a krumplit, pár percig együtt pirítjuk, majd forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr8314622346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása