A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Zöldbabos-zöldborsós pulykaragu

2019. február 15. - Szeretem a pulykát

Már nagyon várjuk a jó időd, ezáltal a tavaszi ízeket is... hát nem várunk, hanem egy zöldbabos-borsós pulykaraguval köszöntjük a szürke február közepét:)

2019_02_zoldbabos_zoldborsos_pulykaragu2_kicsi.jpg

Zöldbabos-zöldborsós pulykaragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb kockára vágva
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 25 dkg fagyasztott zöldbab
  • 25 dkg fagyasztott zöldbors
  • 2-4 evőkanál olaj
  • 3 dl paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, a fűszereket és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot és pár percig együtt főzzük. Tetszőleges körettel, például főtt rizzsel, bulgurral tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7014622262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása