Már nagyon várjuk a jó időd, ezáltal a tavaszi ízeket is... hát nem várunk, hanem egy zöldbabos-borsós pulykaraguval köszöntjük a szürke február közepét:)
Zöldbabos-zöldborsós pulykaragu
Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felsőcomb kockára vágva
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 25 dkg fagyasztott zöldbab
- 25 dkg fagyasztott zöldbors
- 2-4 evőkanál olaj
- 3 dl paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük. Belekeverjük a paradicsompürét, a fűszereket és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.
Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot és pár percig együtt főzzük. Tetszőleges körettel, például főtt rizzsel, bulgurral tálaljuk.