A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Savanyú káposztán sült pulykafelsőcomb

2019. február 02. - Szeretem a pulykát

Borongós hangulatú január-februárban jót tesz egy kiadós étel, legalább együnk jót, ha már mást nem lehet csinálni vagy máshoz nincs kedve az embernek. 

Jól néz ki, nem?:)

2019_01_savanyu_kaposztan_sult_pulykafelscomb2_kicsi.jpg

Savanyú káposztán sült pulykafelsőcomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg filézett pulykafelsőcomb
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 10-20 dkg pulykakolbász vagy pulyka vastagkolbász
  • frissen őrölt bors

 

A húst megmossuk, minden oldalát sózzuk borsozzuk, félretesszük. A kolbászt száraz serpenyőben megpirítjuk, hozzákeverjük a káposztát, párszor átkeverjük majd tűzálló tálba tesszük. Rátesszük a húst, felöntjük 1 dl vízzel és letakarva, 180 fokon 1 órát sütjük. Levesszük róla a fedelet és további 30 percet sütjük, majd forrón, tetszőleges körettel tálaljuk. Jól illik hozzá a krumplipüré vagy a tört krumpli.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr2614583138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.