A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

A finom cannelloni

2019. január 29. - Szeretem a pulykát

Nagyon rég volt nálunk olasz recept, ezért itt az ideje, jó étvágyat kívánunk egy olasz klasszikussal!

2019_01_cannelloni_kicsi.jpg

Cannelloni

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált pulykafelsőcomb
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 4 dl sűrű paradicsomlé
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • őrölt bors
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1-2 gerezd fokhagyma

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 20-30 dkg reszelt sajt
  • frissen reszelt szerecsendió
  • a tetejére: 1 nagyobb mozzarella

 

A besamelhez a vajon megpirítjuk a lisztet, majd lassan csorgatva, folyamatos keverés közben hozzákavarjuk a tejet. Csomómentesre keverjük és beleszórjuk a sajtot. Megszórjuk szerecsendióval, félretesszük.

A vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig főzzük, majd felöntjük a paradicsomlével, megszórjuk a fűszerekkel, belekeverjük a mustárt és az apróra vágott fokhagymát és pár percig főzzük. Tűzálló tálba rétegezzük a raguval megtöltött tésztacsöveket, majd leöntjük a besamellel és a tejetére reszeljük a mozzarellát. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr414579150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.