A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

A sonka, a sör és a kolbász....egy melegszendvicsben találkoznak:)

2019. január 05. - Szeretem a pulykát

Nem mindennapi melegszendvicskrémmel folytatjuk az évad nyitást:) Igen, most a leves- és főételreceptektől eltérően szendvics ajánlónk van, de nem is akarmilyen. Tessék elkészíteni, akár a családnak, akár vendégeknek, bár gondoljuk, hogy Karácsony után most vendégek sem jönnek egy ideig:) Vagy ha igen, akkor meg pláne, mert ezzel a fogással igazán el lehet kápráztatni az érkezőket. 

2018_12_sonkas_kolbaszos_soros_melegszendvics3_kicsi.jpg

Sonkás-kolbászos sörös melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet kenyér
  • 2 dl sör
  • 30 dkg reszelhető, olvadós sajt
  • 1 kávéskanál mustár
  • csipetnyi őrölt szerencsendió vagy őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma finomra reszelve (elhagyható)
  • 10 dkg szeletelt, apróra vágott pulykasonka
  • 10 dkg vékonyra szeletelt pulyka vastagkolbász
  • továbbá: reszelt sajt

 

A sörhöz adjuk a reszelt sajtot és a fűszereket, és lassú tűzön állandó keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. A kenyérszeleteket megkenjük a sajtkrémmel, rátesszük a sonkát vagy a kolbászt, megszórjuk a reszelt sajttal és (grill)sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem olvad. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr114530082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.