Kérem szépen, jöjjön egy igazi téli fogás megint: ha eddig nem volt a menüben, akkor akkor nyugodtan lehet próbálgatni, a családnak biztosan ízleni fog:)
De miről is van szó? Hát íme:
Savanyú káposztás rakott hús
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulyka felsőcomb apró kockára vágva
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 2 evőkanál zsír
- só
- őrölt bors
- 25 dkg főtt tészta
- 25 dkg savanyú káposzta
- tejföl
A hagymát apró kockára vágjuk és a zsíron megpároljuk. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, fehéredésig főzzük, majd felöntjük 1 dl vízzel és 10 percig így forraljuk. Hozzákeverjük a tésztát, az átmosott káposztát és tűzálló edénybe tesszük. Meglocsoljuk tejföllel és 180 fokon 30 percig sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk.
Tipp: gyorsabban is elkészíthetjük, ha a darált pulyka felsőcombból készítjük, az elkészítésénél a forralást így el is hagyhatjuk.