A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Nagyon-nagyon-nagyon...:)

2018. december 04. - Szeretem a pulykát

Kérem szépen, jöjjön egy igazi téli fogás megint: ha eddig nem volt a menüben, akkor akkor nyugodtan lehet próbálgatni, a családnak biztosan ízleni fog:)

De miről is van szó? Hát íme:

2018_11_savanyu_kaposztas_rakott_hus_kicsi.jpg

Savanyú káposztás rakott hús

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulyka felsőcomb apró kockára vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál zsír
  • őrölt bors
  • 25 dkg főtt tészta
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • tejföl

A hagymát apró kockára vágjuk és a zsíron megpároljuk. Megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, fehéredésig főzzük, majd felöntjük 1 dl vízzel és 10 percig így forraljuk. Hozzákeverjük a tésztát, az átmosott káposztát és tűzálló edénybe tesszük. Meglocsoljuk tejföllel és 180 fokon 30 percig sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk. 

Tipp: gyorsabban is elkészíthetjük, ha a darált pulyka felsőcombból készítjük, az elkészítésénél a forralást így el is hagyhatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3714393226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása