A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Egy klasszikus, de most kecskesajttal

2018. október 22. - Szeretem a pulykát

Igen, a szalonnába vagy baconba göngyölt pulyka egy igazi klasszikus, az pedig, hogy mivel töltöd meg, végülis szabadon választható. Ahány ház, annyi szokás. Mi most kecskesajttal készítettük, ez is szuper, főleg, ha egy kicsit ropogósra sütjük a szalonnát:)

2018_10_kecskesajttal_toltott_pulykamell2_kicsi.jpg

Kecskesajttal töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell vékony szeletekre vágva
  • 20 dkg kecskesajt
  • frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 15 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
  • a tálaláshoz: friss saláta

A húst egymás mellé fektetjük úgy, hogy a széleinél fedjék egymást a szeletek, majd párszor húsklopfolóval megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük a kakukkfűvel elkevert sajttal és feltekerjük. A szalonna szeleteket egymás mellé fektetjük és a húst betekerjük vele. 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tíz percig pihentetjük, majd szeletekre vágva, friss salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr1414304757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása