Ez a fogás nincs túlbonyolítva: jól bevált alapanyagok, jó bevált ízek. És még bor is van benne:)
Pulykahúsos-gombás rizottó
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamell kockára vágva
- 20-30 dkg csiperke
- 2 dl rizottó rizs
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2,5 dl fehérbor
- 2,5 dl víz
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- frissen őrölt bors
- só
- 10-15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A hagymát felkockázzuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. Az apróra vágott gombát zsírjára pirítjuk. A rizst szűrőbe téve átmossuk, lecsepegtetjük és a gombához adjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a bor felével. Addig kavargatjuk, amíg a folyadék el nem fő, majd részletekben hozzáadjuk a maradék bort és a vizet; az ételt tovább kavargatva a rizst és a gombát is puhára pároljuk. (Ha szükséges, adhatunk még hozzá kevés vizet.) Visszarakjuk a húst, megszórjuk a sajttal, pár perc alatt átmelegítjük az étellel és tálaljuk.