A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykahúsos-gombás rizottó

2018. október 18. - Szeretem a pulykát

Ez a fogás nincs túlbonyolítva: jól bevált alapanyagok, jó bevált ízek. És még bor is van benne:) 

2018_10_pulykahusos_gombas_rizotto_kicsi.jpg

Pulykahúsos-gombás rizottó

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pulykamell kockára vágva
  • 20-30 dkg csiperke
  • 2 dl rizottó rizs
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2,5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 10-15 dkg frissen reszelt parmezán sajt

A hagymát felkockázzuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. Az apróra vágott gombát zsírjára pirítjuk. A rizst szűrőbe téve átmossuk, lecsepegtetjük és a gombához adjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a bor felével. Addig kavargatjuk, amíg a folyadék el nem fő, majd részletekben hozzáadjuk a maradék bort és a vizet; az ételt tovább kavargatva a rizst és a gombát is puhára pároljuk. (Ha szükséges, adhatunk még hozzá kevés vizet.) Visszarakjuk a húst, megszórjuk a sajttal, pár perc alatt átmelegítjük az étellel és tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr7414304689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása