Mennyei gyors kaja, ami finom is és egészséges is!
Pulykahúsos, kolbászos bulgur
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg pulykamell kockákra vágva
- 20 dkg felkarikázott pulykakolbász
- 2 dl bulgur
- 4 dl passata (passzírozott paradicsom)
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 fokhagyma apróra vágva
- só
- frissen őrölt bors
- 5 dkg vaj
A hagymát apróra vágjuk és a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Belekeverjük a kolbászt és ropogósra sütjük. Beleöntjük a bulgurt és felöntjük 4 dl vízzel, elkeverjük a paradicsompürével és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszereket és fedő alatt addig főzzük, amíg a bulgurt meg nem fő, majd tálaljuk.